Állásajánlatok
Képzés
Támogatások
Pályázatok
Statisztika
Hirdetmények
Kiadványok
Közérdekű adatok
Eseménynaptár
Kapcsolatfelvétel
Elérhetőségek

Ügyfélfogadási rend:

 

Hétfő: 08:00 – 14:00 

Kedd: nincs ügyfélfogadás 

Szerda: 08:00 – 14:00 

Csütörtök: 08:00 – 14:00 

Péntek: 08:00 – 12:00 

Virtuális Munkaerőpiaci Portál

Üdvözöljük a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának honlapján!

 

 

VVT_2017
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Veszprém Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 17. §, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerő-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16) MüM rendelet 10. § alapján pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra. A támogatás célja: A Veszprém megyében legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak, illetve rehabilitációs járadékban vagy rehabilitációs ellátásban részesülő személyek vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzése. A támogatás forrása: a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprészének decentralizált kerete. A támogatás formája: 3 millió forintig terjedő tőkejuttatás, amelyből legfeljebb 2 millió forint vissza nem térítendő, és 1 millió forint visszatérítendő kamatmentes támogatásként igényelhető. Ettől eltérő támogatási összeg esetén a vissza nem térítendő támogatás maximum kétharmad része lehet az igényelt teljes támogatási összegnek. A pályázatok benyújtása: A pályázati felhívásban és a pályázati egységcsomagban foglaltaknak megfelelően elkészített pályázatot személyesen vagy postai úton kell benyújtani a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályához (8200 Veszprém, Megyeház tér 3.) legkésőbb 2017. május 31-ig. A pályázatot a részletes pályázati egységcsomagban foglaltak szerint kell összeállítani, amely térítésmentesen vehető át a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán, illetve letölthető a www.kormanyhivatal.hu honlapról, a Veszprém Megyei Kormányhivatal/ Hirdetmények menüpontból. Veszprém, 2017. március Veszprém Megyei Kormányhivatal
Mi mennyi 2015-ben?
2015. január 1-jétől érvényes bérek, illetmények, egyéb juttatások, kedvezmények és közterhek összegei egy helyen.
Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának 2015. évi ajánlattételi felhívása
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának ajánlattételi felhívása a 2015. március 1. és 2015. december 31. közötti időszakban képzéseket elindító, a 6/1996. (VII.16.) MüM rendelet 3. § szerinti felnőttképzést folytató intézmények jegyzékének összeállításához.
Personal Hungary 2014 - HR rendezvény idén is
November 12-13. között a Syma csarnokban kerül megrendezésre a Personal Hungary 11. Emberierőforrás-menedzsment Szakkiállítás, amin a tavalyi évhez hasonlóan a Nemzeti Munkaügyi Hivatal is részt vesz. A rendezvényen a biztonságos külföldi munkavállalásról Molnárné Hegyi Eszter tart majd előadást november 12-én, 15.00 órától, „Az álom ne legyen rémálom - hasznos tanácsok a biztonságos külföldi munkavállaláshoz" címmel.
A munkáltatók elvárásaihoz igazodik a Virtuális Munkaerőpiac Portál
Több mint félezer munkáltatói visszajelzés érkezett a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) felmérésére, amelyet a Virtuális Munkaerőpiac Portál (VMP) szolgáltatásairól, valamint a jelenlegi funkciók használatáról kezdeményezett az NMH.
Új pályázati lehetőségek októbertől
Október elején jelennek meg a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszak első pályázatai, amelyek révén körülbelül 120 milliárd forintos keret válik elérhetővé.
Nemzeti Pályaorientációs Portál
A munkaügyi szervezet egyik kiemelt törekvése, hogy olyan (jellemzően online) felületeket biztosítson az állampolgároknak és a munkáltatóknak, amelyek használatával az ügyfelek hatékonyan tudnak információhoz jutni, illetve amelyek révén megalapozott döntéseket tudnak hozni mind a tanulás, mind pedig a munka világában.
Létszámbővülés várható az építőiparban
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legutóbbi, 2014. júliusi negyedéves munkaerő-gazdálkodási felmérésének eredménye szerint a megkérdezett szervezetek 18,6%-a növekedést, 5,4%-uk létszámcsökkenést, míg 76%-uk három hónapon belül stagnálást jelez 2014. III. negyedév végéig. Az egy évvel korábbi megoszláshoz képest egyaránt mérséklődött a létszámcsökkenésre és a létszámnövekedésre számító cégek aránya, ugyanakkor emelkedett a stagnálást prognosztizálóké.
150 ezer főt segített a Munkahelyvédelmi Akcióterv
A 2013-ban életbe lépett munkahelyvédelmi akció sikerét jelzi, hogy annak révén mára több mint 890 ezer embert, köztük mintegy 150 ezer fiatalt foglalkoztatnak – közölte a kormányszóvivő csütörtökön a jászberényi Jász-PlasztikKft.-nél tartott sajtótájékoztatón.
Hazai és európai szemmel nézve egyaránt kedvező foglalkoztatási adatok
A 2014. május-július közötti adatok alapján hazánkban 4 millió 127 ezer a foglalkoztatottak száma, ez az elmúlt 22 év legmagasabb értéke. A munkanélküliek aránya ugyanakkor csökkent, jelenleg 7,9%, ami pedig 2008 vége óta a legjobb arány. Ehhez a pozitív tendenciához - a különböző aktív foglalkoztatáspolitikai eszközöknek köszönhetően - a versenyszféra is nagymértékben hozzájárult. Czomba Sándor, munkaerő-piaci és képzési államtitkár úgy fogalmazott: a jövőben is egyre inkább a nyílt munkaerőpiac és kevésbé a közfoglalkoztatás lehet a növekedés motorja.
Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály 8200 Veszprém, Megyeház tér 3.
Tel.:(88) 424-477 Fax.:(88) 424-477 E-mail: veszpremkh-mk@lab.hu